"PETRILA, o lume ce nu seamana cu nici o asezare posibila, cu nimic si nimeni de nicaieri " Ion D. Sarbu

Dorin Samoila


0721830172
dorinaugustin@hotmail.com

Tag-uri

Aici avem meditatii video scrise si citite din Cuvantul lui Dumnezeu :

Cum va fi în cer?

 

Există un stereotip comun cu privire la cer: o persoană care stă pe un nor, zdrăngănind la o harfă, evident plictisită total. Oare aşa va fi în cer? Bineînţeles că nu.

Gâneşte-te la următorul lucru: vorbim despre Dumnezeu. După cum probabil ai observat, El este destul de creativ. Dacă te îndoieşti, uită-te pentru o clipă la un apus de soare, încearcă să îţi imaginezi cum este ţinut laolaltă universul, gândeşte-te la intinderea din spaţiu sau citeşte despre ADN. Da, Dumnezeu ştie multe.

Aşadar, ce ştim despre cer? Biblia spune că acolo „nu va mai fi moarte, nici tristeţe, nici durere, nici plâns”. Este minunat, nu-i aşa?

Nu va mai fi „moarte”? Vrei să spui că nu vor mai fi cancer, SIDA, războaie sau crime? Sună foarte bine. Nu va mai fi „tristeţe”? Adică nu vor mai fi văduve tinere, încercând să îşi crească singure copiii, nu vor mai fi copilaşi răpiţi de psihopaţi, nu vor mai fi accidente de circulaţie din cauza unor şoferi beţi, nu vor mai pieri oraşe întregi din cauza cutremurelor? Niciodată? Sună minunat!

Nu vor mai fi „durere” şi nici „plâns”? Adică nu vor mai fi divorţuri care să distrugă căsnicii, nu vor mai fi fete violate de propriul lor tată, nu vor mai fi adolescenţi care să-şi vândă trupul pentru bani, nu vor mai fi oameni care să se simtă nesiguri, pentru că sunt prea scunzi sau prea înalţi, prea graşi sau prea slabi, nu vor mai fi ţărani care să moară de foame din cauza politicii guvernului, nu vor mai fi bunicuţe singure, ai căror soţi au murit cu douăzeci de ani înaintea lor, nu vor mai fi oameni talentaţi, care îşi irosesc viaţa, fiind dependenţi de droguri, nu vor mai fi soţi alcoolici, care să îşi folosească soţiile şi copiii pe post de sac de box, nu vor mai fi insulte, nici răutate împotriva unor oameni care au o altă culoare a pielii, nu se vor mai vorbi sau auzi cuvinte pline de ură? Pare a fi un loc minunat.

Cum va mai fi în cer? Nimeni nu ştie cu certitudine în afară de Dumnezeu. Dar cu siguranţă se va trăi într-un mod cu totul diferit. Iar dacă lumea actuală este cât de cât un indiciu, ne putem aştepta ca lumea viitoare să reflecte şi mai mult creativitatea lui Dumnezeu. Vorbim despre dimensiuni diferite ale timpului şi spaţiului, despre noi activităţi la care nici nu am visat vreodată. Şi tocmai acest lucru este important: cerul este ceva dincolo de imaginaţia noastră.

Crezi că ai fi fost în stare să inventezi girafa? Sau tigrul? Sau zebra? Poate. Poate că te simţi destul de sigur pe tine. Dar cele patru anotimpuri? Dar pământul care se roteşte în jurul axei sale în timp ce se roteşte şi în jurul soarelui? (Trebuie să recunoşti că această idee este destul de ingenioasă.) Dar ochiul uman? Dar relaţia sexuală? (Acest lucru ţi-a atras atenţia.) Te-ai întrebat vreodată dacă Dumnezeu are planificat ceva mai bun decât sexul pentru viaţa viitoare? Poate spui: „Nu se poate!” Dar dacă are?

Ce vreau să spun este că Dumnezeu este foarte creativ. Tot ce trebuie să facem este să ne uităm în jurul nostru. Lumea în care trăim este minunată. Şi este posibil ca Dumnezeu să nu fi arătat încă tot ce poate. Dar putem fi siguri de acest lucru: oricum va fi în cer, va fi mult mai mult decât ne-am imaginat sau ne putem imagina vreodată. Nici măcar n-avem idee!

https://www.everystudent.ro/cer/

MESAJE CRESTINE :
 1. Dacã existã undeva un om mai incompetent ca mine, dar care-L cautã pe Dumnezeu mai sincer decât mine, pe acela îl va folosi Dumnezeu înaintea mea.
 2. Ceea ce altii dispretuiesc, Dumnezeu este incantat sa onoreze.
 3. Daca noi nu suntem dispusi sa participam la schimbare, Dumnezeu va cauta alti tineri, daca nu va gasi, El va astepta… alta generatie.
 4. Cei mai mulţi oameni nu vin la Cristos ca reacţie imediată la o predică pe care o aud într-o sală plină de oameni. Ei vin la Christos din cauza influenţei unei persoane care trăieşte pentru Gloria lui Isus şi în care efectiv Il vezi pe Christos ca Domn, Mire,Iubit, Rege, Stăpân, Prieten şi Mântuitor.
 5. Dacă credinţa ta nu te schimbă, ea nici nu te-a mântuit!
  Nu poti deveni parte din poporul lui Dumnezeu, care este Biserica lui Christos, printr-un act de vointa, sau prin schimbare de caracter, sub influenta anumitor persoane din conducerea bisericii, ci trebuie sa fii nascut din nou din Samanta lui Dumnezeu!
 6. Fa-ti timp sa traiesti- este secretul succesului, fa-ti timp sa gandesti- este sursa puterii, fa-ti timp sa te joci- este secretul tineretii, fa-ti timp pentru prietenie- este sursa fericirii, fa-ti timp sa razi- iti va usura povara vietii, fa-ti timp sa visezi- iti va invata sufletul sa zboare, fa-ti timp pentru familie- este mereu aproape.
 7. Cand Satan ti-aduce aminte de trecutul tau, adu-i aminte si tu de viitorul lui!
 8. Un zambet nu se plateste, dar valoreaza mult, dureaza un moment, dar se pastreaza in minte intotdeauna; nimeni nu-i atat de bogat incat sa nu aiba nevoie de un zambet, dar nici atat de sarac incat sa nu-l poata oferi!
 9. Pe masura ce vei merge pas cu pas, EU voi deschide calea inaintea ta, El ne da suficienta lumina pentru astazi, suficienta putere pentru o zi… ISUS TE IUBESTE!
 10. Un zambet pretuieste mai mult decat aurul, pentru a-l oferi nu ne costa nimic, in schimb in ochii celui cel primeste valoreaza mult mai mult!

Cunosterea lui Dumnezeu

Cum poţi începe o relaţie cu Dumnezeu? 

 Aştepţi să te lovească un fulger? Te dedici ca de-acum încolo să faci fapte bune, virtuoase sau religioase? Sau devii o persoană mai bună… astfel încât Dumnezeu să te poată accepta? Ei bine, NICI UNUL dintre aceste lucruri nu-ţi aduce aşa ceva. În Biblie Dumnezeu ne-a arătat clar cum Îl putem cunoaşte. Iată în continuare cum poţi începe o relaţie personală cu Dumnezeu… chiar acum…

 

Principiul unu: Dumnezeu te iubeşte şi are un plan minunat cu viaţa ta.

Dumnezeu te-a creat. Dar nu numai te-a creat, ci te şi iubeşte… atât de mult încât doreşte să-L cunoşti acum şi să-ţi petreci veşnicia alături de El. Iisus a spus: „ Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat pe Singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”1

Iisus a venit pentru ca fiecare dintre noi să Îl poată cunoaşte şi înţelege pe Dumnezeu în mod personal. Numai Iisus poate da sens vieţii şi poate dărui un scop în viaţă.

Ce ne împiedică să-L cunoaştem pe Dumnezeu? …

 

Principiul doi: Noi toţi păcătuim şi păcatele noastre ne despart de Dumnezeu.

Adevărul este că toţi simţim această despărţire… este o depărtare de Dumnezeu pricinuită de păcatele noastre. Biblia ne spune: „Noi rătăceam cu toţii ca nişte oi, fiecare îşi vedea de drumul lui….”2

În adâncul sufletului nostru putem simţi indiferenţă faţă de Dumnezeu şi căile Sale sau răzvrătire făţişă… Orice ar fi, este o dovadă a ceea ce Biblia numeşte „păcat”.

Păcatul aduce moarte în viaţa noastră – despărţirea spirituală de Dumnezeu.3 Chiar dacă facem mari eforturi ca să ne apropiem de Dumnezeu, acestea sunt sortite eşecului.

DumnezeuImaginea aceasta arată ce mare este prăpastia dintre noi şi Dumnezeu. Săgeţile ilustrează strădaniile noastre de a ne apropia de Dumnezeu. Putem încerca să facem fapte bune sau să câştigăm aprobarea lui Dumnezeu printr-o viaţă decentă sau o filozofie de viaţă morală. Însă strădaniile noastre nu pot face să dispară păcatele noastre…

Cum trecem peste această prăpastie? …

 

 

Principiul trei: Iisus Hristos este singura soluţie – găsită de Dumnezeu – pentru a ne ierta păcatele. Prin El putem cunoaşte planul lui Dumnezeu cu viaţa noastră şi putem avea parte de dragostea Sa.

Alt adevăr este că merităm să plătim pentru păcatele noastre. Problema este însă că plata păcatului este moartea. Dar Iisus Hristos a murit în locul nostru, din dragoste pentru noi, ca să nu fie nevoie să murim fără Dumnezeu. Pe Cruce Iisus a luat asupra Sa toate păcatele noastre, plătind astfel pentru ele. „Hristos, de asemenea, a suferit o dată pentru păcate, El, Cel neprihănit, pentru cei nelegiuiţi, ca să ne aducă la Dumnezeu..”4 „…El ne-a mântuit, nu pentru faptele făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui…”5 Fiindcă Iisus a murit pe cruce în locul nostru, acum nu mai este nevoie să trăim despărţiţi de Dumnezeu din cauza păcatelor noastre.

Dumnezeu„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat pe Singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”6

După ce Iisus a murit pentru păcatele noastre, a înviat din morţi.7 Astfel ne-a dovedit pentru totdeauna că are dreptul de a promite viaţa veşnică – că este, într-adevăr, Fiul lui Dumnezeu şi singura Cale de a-L cunoaşte pe Dumnezeu. De aceea a spus Isus: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa; nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine.”8

El ne spune cum putem începe o relaţie cu El chiar acum… în loc să ne străduim şi mai tare să ajungem singuri la Dumnezeu. Iisus spune: „Veniţi la Mine….” „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie…”9 Iisus a suferit la Cruce tocmai datorită dragostei care ne-o poartă. Iar acum ne invită să venim la El, ca să putem începe o relaţie personală cu Dumnezeu.

Nu este suficient să ştim ce anume a făcut Isus pentru noi şi ce ne oferă. Pentru a avea o relaţie cu Dumnezeu, trebuie să-L primim în viaţa noastră…

 

Principiul patru: Fiecare dintre noi trebuia să ia decizia de a-L primi personal pe Iisus Hristos ca Domn şi Mântuitor.

Biblia spune: „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.”10

Îl putem primi pe Iisus prin credinţă. Biblia spune: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.”11

Să-L primeşti pe Isus înseamnă să crezi că Iisus este Fiul lui Dumnezeu – după cum a spus chiar El – şi apoi să-L inviţi să te călăuzească şi să te îndrume în viaţă.12Iisus a spus: „Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug.”13

Şi iată chiar invitaţia lui Isus. El a spus: „Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.”14

Cum vei răspunde la invitaţia lui Dumnezeu?

Gândeşte-te puţin la aceste două cercuri.

 

Dumnezeu
Viaţa dusă pe cont propriu
 Eul se află la cârma vieţii

 

 Iisus nu-Şi găseşte loc în această viaţă

 Deciziile se iau şi acţiunile se fac numai sub îndrumarea eului, ceea ce duce adesea la frustrare

   
Dumnezeu
Viaţa dusă sub îndrumarea lui Hristos
 Iisus Se află la cârma vieţii

 

 Eul este supus lui Iisus

 Persoana respectivă vede influenţa şi îndrumarea lui Iisus în viaţa sa

Care cerc descrie cel mai bine viaţa ta?

Care cerc ai dori să descrie viaţa ta?

Începe o relaţie cu Iisus Hristos…

 

Îl poţi primi pe Hristos în viaţa ta chiar acum. Nu uita cuvintele lui Iisus: „Iată, Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.”15 Dacă ai dori să răspunzi invitaţiei Sale, iată cum o poţi face.

Cuvintele exacte pe care le foloseşti pentru a te dedica lui Dumnezeu nu sunt importante; căci El ştie ce intenţii te animă. Dacă nu eşti sigur cum să te rogi, rugăciunea de mai jos îţi poate fi de ajutor:

 

„Doamne Iisuse Hristoase, vreau să Te cunosc; îmi doresc să vii în viaţa mea. Îţi multumesc că ai murit pe cruce pentru păcatele mele, ca să mă poţi accepta pe deplin. Numai Tu îmi poţi da puterea de a mă schimba şi de a deveni aşa cum doreşti Tu. Îţi mulţumesc că m-ai iertat şi că îmi dăruieşti viaţa veşnică alături de Dumnezeu. Acum îmi predau viaţa Tie; Te rog să faci ce doreşti cu ea. Amin.”

 

Dacă ai fost sincer când L-ai rugat pe Isus să vină în viaţa ta, atunci din acea clipă El este în viaţa ta, după cum a promis. Ai de acum o relaţie personală cu Dumnezeu!

Ei bine, te aşteaptă o viaţă întreagă de… schimbări, care te vor ajuta să te maturizezi. Acesta este un proces care are loc pe măsură ce Îl cunoşti tot mai bine pe Dumnezeu citind Biblia, rugându-te şi având relaţii cu alţi copii ai lui Dumnezeu. Dumnezeu să te binecuvânteze!

 

(1) Evanghelia după Ioan 3:16
(2) Isaia 53:6
(3) Epistola către Romani 6:23
(4) 1 Petru 3:18
(5) Tit 3:5
(6) Evanghelia după Ioan 3:16
(7) 1 Epistolă către Corinteni 15:3-6
(8) Evanghelia după Ioan 14:6
(9) Evanghelia după Ioan 7:37,38
(10) Evanghelia după Ioan 1:12
(11) Epistola către Efeseni 2:8,9
(12) Evanghelia după Ioan 3:1-8
(13) Evanghelia după Ioan 10:10
(14) Apocalipsa 3:20
(15) Apocalipsa 3:20